petak, 12. veljače 2016.

Himalaya Herbals + GIVEAWAY 4 :)


Na red je došao i zadnji GIVEAWAY iz ove grupe Himalaya proizvoda :) Mnogo sam zadovoljna vašim interesovanjem za poklone koje sam vam pripremila :) Uskoro na mom blogu će biti i poklon paket za 8.mart koji nam se sve bliži. Pratite moj blog kako bi na vrijeme saznali detalje učešća za taj poklon paket :)

Dobitnice trećeg GIVEAWAY-a možete pronaći na kraju posta :)


U ovoj grupi proizvoda ću vam pisati o: Himalaya Multipurpose Cream, Himalaya Clarina Anti Acne Cream, Himalaya Revitalizing Night Cream i Himalaya Anti-Wrinkle Cream.

Himalaya Multipurpose Cream

Himalaya Multipurpose Cream je višenamjenska antiseptična krema. Moja sestrična je koristila prilikom osipa i rezultat je bio odličan. Njen osip i crvenilo se smanjilo te je ova višenamjenska krema za vas ukoliko imate isti problem. Takođe ova višenamjenska krema se može koristiti i kod posjekotina, opekotina, čireva i gljivičnih oboljenja kože zbog njenog antiseptičnog djelovanja. Krema dolazi u pakovanju od 20g. Njen aktivni sastav je Aloe vera, Konopiljka, Badem, Indijski broć, Anhid. boraks, Cink calx. Himalaya višenamjenska krema djeluje umirujuće i ima antibakterijsko i antifungicidno djelovanje.

Upotreba: Kremu nanijeti na oboljelo mjesto 2-3 puta na dan.


Clarina Anti Acne Cream

Clarina krema protiv akni posjeduje antibakterijska, antiinflamatorna, zaceljujuća, antioksidativna, emolijentna i umirujuća svojstva, koja sinergički djeluju u kontroli akni. Krema ublažava osjećaj bola, pečenja i svraba izazvanog aknama. Clarina Anti Acne Cream je formulacija od pažljivo odabranih bilja koja spriječava pojavu akni, bubuljica i čini kožu mekanom. Antibakterijska i antiinflamatorna svojstva kreme pomažu u kontroli infekcije i zapaljenja u predjelu bubuljica. Krema ubrzava proces zarastanja oštećene kože, rana, lezija i ožiljaka. Krema dolazi u pakovanju od 30g. 

Upotreba: Na očišćeno i oprano lice aplicirati Clarina Anti Acne Cream na zahvaćena područja lezijama ili na područje iritacija 2 puta dnevno (ujutru u uveče)  sve do nestanka lezija i iritacija.



Himalaya Revitalizing Night Cream i Anti-Wrinkle Cream


Ovo su kreme koje sam dala mojoj sestri jer je u tim godinama kada joj svaka borica smeta i ona kaže da je zadovoljna. Ja sam koristila ovu noćnu kremu nekoliko puta i već nakon prve noći sam primjetila da je moje lice ujutru odmornije i da je ujednačenije što se boje tiće. Ponekada se na mom licu pojavi crvenilo oko nosa i na obrazima ali sa noćnom kremom ta je pojava bila mnogo manja.

Naše lice je najgore pogođeno područje našeg tijela. Uvijek je izloženo onečišćenju, štetnim UV zracima sunca i prašini. Himalaja Herbals revitalizirajuća noćna krema sadrži  biljne ekstrakate za rješavanje svih vrsta problema kože i obnavlja kožu koja je izgubila sjaj. Klinički je dokazano da su naše pore kože otvorenije kada spavamo, stoga se tada najviše upija hranjive tvari. Himalaja Herbals revitalizirajuća noćna krema ima prirodne elemenata kao što su limun, jabuka, pšenica, madonin ljiljan i rajčice. Svi ti sastojci pomažu dodati zdravlje vašoj koži. Limun ima antiseptička svojstva i djeluje kao sredstvo za prirodno izbjeljivanje, čineći kožu ljepšom i bez prištića. Jabuka ima keratolitičke osobine, koje se čine kožu hladno, i smanjuje upalu. Pšenica je bila korištena od pamtivijeka kao lijek kože jer radi čuda za opekotine od sunca, oštećenu kožu, bore i tamne mrlje. Madonin ljiljan ima glikolnu kiselinu koja čini svijetliju kožu, blistavom i sjajnom. Posljednje, ali ne i najmanje važno, rajčica je bogata vitaminom C, djeluje kao antioksidans, poboljšava ten i teksturu kože.Koristite ga svakodnevno nakon čišćenja i toniranja kože i pričekati da se vide magični rezultati.


Upotreba: aplicirati na očišćeno lice i vrat svake noći.

Krema protiv bora: spriječava bore prirodno. Što je to: Himalaya krema protiv bora je biljni pripravak koji odgađa pojavu bora i tonira kožu lica.Ona je obogaćena sa svim prirodnim dobrima Aloe vere, grožđa, crvenog maka, limuna, ekstraktima drveća sandalovine, koji ima alfa hidroksilne kiseline (AHA), kožu čine hranjivu tvarima i vitaminom E. Ključni sastojci: Aloe vera, poznat po svojim brojnim ljekovitim svojstvima, može se koristiti lokalno ili konzumirati u obliku soka. List ove biljke ima niz terapeutskih svojstava. Bogata je enzimima, polisaharidima i hranjivim tvarima koje pokazuju antibakterijsko i antifungicidno djelovanje. Prirodni UV inhibitor, hidrira, omekšava i intenzivnije  njeguje kožu. Limun se smatra da imaja umirujuće i opuštajuće djelovanje i to radi kao oslobađanje od stresa. Limun također smanjuje naslage i prljavštinu i ostavlja kožu podatnom i mekom. Grožđe posjeduje adstrigentno svojstvo, a time i njegova primjena pomaže zategnuti i tonirati kožu. Grožđe ima visok sadržaj linoleinske kiseline, masne kiseline koji su nužni za kožu. Ona također služi kao prekrasan ovlaživač i njeguje kožu. Sandalovino drvo se koristi kod bolesti kože ublažuje svrbež i upalu. Eterično ulje sandalovine umiruje kožu i pomaže iščezavanje ožiljaka i mrlja. Crveni mak djeluje kao sredstvo za ublažavanje i umirujuće sredstvo za kožu. 

Upotreba: nježno umasirati na očišćenu kožu lica i vrat ujutru i uveče. Može se koristiti samostalno ili ispod šminke.



Dobitnice 3. GIVEAWAY-a su : 


1. Tijana Ilić - Bleminor Anti Blemish Cream
2. Merima Vilić-  Clarina Acne Vulgaris

Čestitam dobitnicama a sada za vas 4. GIVEAWAY!

Ovog puta možete osvojiti: 
1x  Himalaya Multipurpose Cream,
1x Clarina Anti Acne Cream

Kako bi osvojili neki od ovih proizvoda potrebno je da :

1. lajkate moju fb stranicu OVDJE
2. lajkate i podjelite javno OVAJ post na fb o GIVEAWAY-u
3. u komentarima bloga upišite svoje ime kako bih vas mogla kontaktirati i željeni proizvod a ja ću oznaćiti koji ste broj.

Dobitnika biram preko RANDOM.org .Objava dobitnika će biti u petak, 19.02.2016. na blogu i fb stranici.

Sretno :D

*PR proizvod



43 komentara:

  1. Vesna Vucic ,Himalaya Multipurpose Cream

    OdgovoriIzbriši
  2. Jasmina Sukalić
    Clarina Anti Acne Cream

    OdgovoriIzbriši
  3. Marija Ilic - Himalaya Multipurpose Cream

    OdgovoriIzbriši
  4. Emsa Sikira Himalaya Multipurpose Cream ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Fb: Maja Fox
    Clarina Anti acne cream

    OdgovoriIzbriši
  6. FB Tijana Ilić
    Da pokušam opet haha za kremu broj 1 :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Dragana Boskovic Simic zelela bih ovaj Clarina anti acne cream ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Himalaya Multipurpose Cream
    fb Boško Ana Anči...

    OdgovoriIzbriši
  9. Zorica Djurdjevic
    Volela bih dobiti Clarina Anti Acne Cream

    OdgovoriIzbriši
  10. Evo i ja da ucestvujem ��
    Marija Radosavljevic Mihajlovic

    OdgovoriIzbriši
  11. Fb: Katarina Kaća Borić

    Clarina Anti Acne Cream

    OdgovoriIzbriši
  12. Fb: Desanka Savic
    Clarina Anti Acne Cream

    OdgovoriIzbriši
  13. Fb Jasmina Blazic Stosic
    Himalaya Multipurpose Cream

    OdgovoriIzbriši
  14. Divno. ova kremica za osip bi mi dobro dosla, jer ima problema sa kozom i osipom.
    Kortikosteroidi pomazu na 7dana
    A posle toga opet isti problem

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vrijedi pokusati sa kremom, mozes je potraziti u nekim prodavnicama kozmetike :)

      Izbriši
  15. Rajka Kovačević
    Clarina Anti Acne Cream

    OdgovoriIzbriši
  16. Himalaya Multipurpose Cream
    Mina Mina

    OdgovoriIzbriši
  17. Ermina Kovač; Himalaya Multipurpose Cream

    OdgovoriIzbriši
  18. Jasmina Makuljević, Himalaya Multipurpose Cream
    :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Marica Zavadil, Clarina Anti Acne Cream

    OdgovoriIzbriši