petak, 5. veljače 2016.

Himalaya Herbals + GIVEAWAY 3 :)


U ovom postu nastavljam sa trećom grupom proizvoda iz Himalaya Herbals. Kao što sam već rekla dobila sam veliki paket Himalaya proizvoda a kako neki ne odgovaraju mom tipu kože odlučila sam da neke proizvode darujem vama. Dobitnice drugog giveaway-a možete naći na kraju posta :)

U ovoj grupi ću vam pisati o Clarina-  Cream (Acne Vulgaris) , Bleminor- Anti Blemish Cream i Himalaya- Intensive Moisturizing Cream.




Himalaya- Intensive Moisturizing Cream

Ovo je krema koju sam koristila od kako sam dobila ovaj paket. Pored mene ovu kremu su koristili i moji ukućani i mnogo su zadovoljni. Ovo je intenzivna hidratantna krema sa vitaminom E. Ovo je višenamjenska krema a ja sam je koristila kada sam osjetila da mi je lice dosta suho te na drugim djelovima tijela koji su suhi i bolni. Miris je intenzivan ali ne i napadan. Krema je bijele boje i lako se razmazuje. Pakovanje je baš lijepo i dolazi u kolićini od 150 ml.

Sastojci: Aqua, Paraffinum Liquidum, Ceresin, Caprylic / Capric Triglyceride, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Steareth 2, Steareth – 21, Dimethicone, Parfum, Carbomer, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Methylparaben, Triticum Vulgare Germ Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Propylparaben, Tocopheryl Acetate, Disodium EDTA, Linalool, Limonene, Lilial, Citronellol.

Pšenična klica i slatki badem koji hrane, štite i njeguju kožu. Pšenične klice su bogat prirodan izvor vitamina E, koji hrani vašu kožu, čini je mekaom i podatnom te je štiti od oštećenja okoline. Slatki badem na prirodan način vlaži kožu, pa čak i ekstremno suhih dijelova kože.

Proizvod je dermatološki testiran, hipoalergenski, klinički potvrđeno djelovanje i pogodno je za sve tipove kože.


Clarina- Cream

Clarina Cream se upotrebljava za acne vulgaris i acne rosacea. Acne vulgaris je vrlo čest poremećaj kože koji utječe na gotovo sve pojedince najmanje jednom tijekom života. Pojavljuje se u tinejdžerskom dobu ali i kod velikog broja muškaraca i žena u periodu 20-40 godina starosti.

Upotreba: nakon pranja lica aplicirati na obuhvaćena mjesta 2 puta na dan.

Čuvati na suhom i hladnom mjestu, daleko od sunčeve svjetlosti. Ne zamrzavati. Dolazi u pakovanju od 30g. Dermatološki je testirano i nema neželjenih dejstava.


Bleminor- Anti Blemish Cream

Za kožu bez tamnih fleka. Melazma je diskoloracija kože koja se javlja na licu, a hiperpigmentacija je promena kože usljed oksidativnog stresa. Bleminor inhibira sintezu melanina i posjeduje antioksidativnu aktivnost.  Protivupalno dejstvo Bleminora je blagotvorno u prevenciji hiperpigmentacije nastale usljed čestih zapaljenskih procesa na koži. Pomaže u korekciji diskoloracija kože nastalih usljed povreda. 

Sladić inhibira aktivnost tirozinaze koja katalizuje proces produkcije melanina u ćelijama koje produkuju melanin, bez toksičnog efekta na ćeliju. Ima protiv upalna svojstva, koja kontrolišu nastanak hiperpigmentacija usljed čestih zapaljenskih procesa. Indijski kopal je bogat izvor antioksidanasa koji umanjuju sintezu melanina. Poznato je da inhibira melanogenezu. Drvo svile inhibira sintezu enzima tirozinaze a time i produkciju melanina, posjeduje snažna antioksidativna svojstva. Badem umiruje i podmlađuje kožu, poboljšava tonus i izgled kože.  Dolazi u pakovanju od 30 ml. Čuvati na hladnom i suhom mjestu, daleko od sunčeve svjetlosti.
Upotreba:  Na prethodno očišćeno lice nanesite malu količinu kreme direktno na željena područja, najmanje dva puta dnevno. Izbjegavajte predio oko očiju i usana.



Dobitnice 2. GIVEAWAY-a su : 


1. Katarina Katy Ilic - Clarina ANTI ACNE FACE MASK
2. Čalija Adisa- Himalaya Foot Care Cream

Čestitam dobitnicama a sada za vas 3. GIVEAWAY!

Ovog puta možete osvojiti: 
1x  Clarina Cream (Acne Vulgaris),
1x Bleminor Anti Blemish Cream

Kako bi osvojili neki od ovih proizvoda potrebno je da :
1. lajkate moju fb stranicu OVDJE
2. lajkate i podjelite javno OVAJ post na fb o GIVEAWAY-u
3. u komentarima bloga upišite svoje ime kako bih vas mogla kontaktirati i željeni proizvod a ja ću oznaćiti koji ste broj.

Dobitnika biram preko RANDOM.org .Objava dobitnika će biti u petak, 12.02.2016. na blogu i fb stranici a potom objavljen i 4 dio GIVEAWAY-a.

Sretno :D

*PR proizvod

Broj komentara: 49:

  1. Odgovori
    1. himalaya
      herbals
      intensive moisturizing cream

      Izbriši
    2. Draga Suzana, kako bi ucestvovali u nagradnoj igri potrebno je da pratite korake koji su napisani na blogu. Ovog puta mozete osvojiti Clarina Cream i Bleminor Anti Blemish Cream :)

      Izbriši
  2. Igram za Bleminor Anti Blemish Cream :)
    Danijela Bekcic

    OdgovoriIzbriši
  3. Zorica Djurdjevic :)
    Ovaj Acne Vulgaris bi mi bas dobro dosao :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Edna Sehic kremu Bleminor Anti Blemish Cream

    OdgovoriIzbriši
  5. Bleminor Anti Blemish Cream je ono sto bih ja volela da osvojim,Tatjana Petrovic

    OdgovoriIzbriši
  6. Voljela bih dadobijem Bleminor Anti Blemish Cream ;) Emsa Sikira ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Clarina Cream (Acne Vulgaris) Dzana Bazi

    OdgovoriIzbriši
  8. FB Tijana Ilić
    Bleminor Anti Blemish Cream

    OdgovoriIzbriši
  9. Odgovori
    1. Draga Tamara, kako bi ucestvovali u nagradnoj igri potrebno je da pratite korake koji su napisani na blogu :)

      Izbriši
  10. Merima Vilić
    Clarina Cream (Acne Vulgaris)

    OdgovoriIzbriši
  11. Bleminor Anti Blemish Cream Adina Čolaković

    OdgovoriIzbriši
  12. Odgovori
    1. Sada je uredu :D ja cu vam dodjeliti broj pod kojim ste se gore prijavili a to je 15. :D

      Izbriši
  13. fb Ana Buculov, bozanama1966@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  14. Clarina Cream (Acne Vulgaris), Martina Ćorić :D

    OdgovoriIzbriši
  15. fb Boško Ana Annči, Bleminor Anti Blemish Cream

    OdgovoriIzbriši
  16. Rajka Kovačević
    Anti Blemish Cream

    OdgovoriIzbriši