petak, 29. travnja 2016.

Priprema za maturu =)


Drage djevojke :) u današnjem postu želim da vas pripremim za vaš dan iz snova, za maturu. Moja matura je bila 25.05.2013. godine i znam sve što vas očekuje. Moje pripreme su trajale mjesecima a haljina mi je zadavala najveće probleme. Kako da se pripremite za maturu pročitajte u nastavku :) Kao što sam već ranije najavila imam želju da pomognem djevojkama koje nisu u finansijskoj mogućnosti da sebi priušte šminkanje a na dnu posta pronađite detalje.



Sve djevojke sanjaju o maturi, maturskoj haljini i zabavi i svaka želi da od sebe pruži maksimum. Ja sam željela maturu kao iz filmova sa limuzinom, bogatom haljinom, top frizurom i šminkom ali realnost je ono što nam kvari snove.

1. KUPOVINA HALJINE
U Sarajevu ima dosta mjesta gdje se mogu kupiti svečane haljine i ja sam obišla ta mjesta ali je bilo više istih haljina i nisam željela da se još neko pojavi sa istom takvom. Tako da je odluka pala da svoju haljinu kupim preko interneta a uz to je bila i dosta jeftinija od onoga što mogu pronaći u prodavnicama. Izabrala sam ljubičastu blasku haljinu sa cirkonima koja je bila bez naramenica i naručila sam je dosta prije mature kako bih ukoliko bude nekih problema mogla birati drugu haljinu a ne da bude 5 do 12 :) Kada sam birala slike nisam mogla da vjerujem da nemam niti jednu gdje se vidi komplet haljina ali imam haljinu još uvijek kod sebe pa kada budem radila šminkanje za maturu ja ću je fotografisati.


2. KUPOVINA DETALJA
Kada je haljina stigla i kada sam je probala znala sam da je to to i da nastavljam potragu za cipelama, torbicom i ostalim stvarčicama. Odabrala sam srebrnu pismo torbicu i srebrne visoke štikle kako bi se uklopile sa mojim srebrnim cirkonima na haljini. Štikle sam kupila u RETRO SHOES a torbicu u SIX-u.


3. DETALJNE PRIPREME
Kada sam kupila sve što mi je potrebo za matursko veće mogla sam polako da planiram šminku, frizuru, nokte. Ja sam se detaljno počela pripremati 7 dana pred maturu a moj plan je izgledao ovako:

- 7 dana do mature: njega kože lica i tijela, njega ruku i stopala, izbjeljivanje zuba sa pastom,
- 6 dana do mature: njega tijela, sunčanje, relaksiranje, rezervisanje termina za šminkanje i frizuru,
- 5 dana do mature: njega tijela, izbjeljivanje zuba sa pastom,
- 4 dana do mature: planiranje i isprobavanje kompletnog izgleda, njega tijela, njega ruku,
- 3 dana do mature: piling tijela, odlazak u solarijum/ sunčanje/ kreme za samotamnjenje,
- 2 dana do mature: njega ruku, odlazak na manikuru, pedikuru, izbjeljivanje zuba sa pastom,
- 1 dan do mature: depilacija, piling tijela, njega tijela i lica, njega ruku,
- dan MATURE: kupanje, izbjeljivanje zuba pastom, šminkanje, frizura, oblačenje i odlazak na matursku zabavu.



4. ZABAVITE SE
Ja sam bila veoma nervozna na dan moje mature jer sam se bojala da neće biti onako kako sam planirala ali je ispalo i bolje od toga. Za maturu sam se odlično provela i rado bih opet išla ali da mogu ovaj put bih sigurno izabrala drugu haljinu i frizuru u kojoj bih se osjećala komotnije. Torbicu i cipele sam birala tako da mogu i nakon mature da koristim u izlascima pa to predlažem i vama.


Sve djevojke koje nisu u finansijskoj mogućnosti da sebi priušte šminkanje ili znate nekoga kome bi besplatno šminkanje mnogo pomoglo možete mi se javiti na fb stranici kako bih vam pomogla da za vaš dan izgledate savršeno. Niko ne mora znati za vašu situaciju a sve informacije između vas i mene ostaju tajne. Nema razloga da vas bude sramota da mi se javite jer sam ja tu da vam pomognem na bilo koji naćin. Trenutno mogu da pomognem djevojkama iz Sarajeva a za ostatak gradova ukoliko bi bilo više zainteresovanih djevojaka. Za detalje javite mi se u inbox na fb stranici.

Kako su tekle ili teku vaše pripreme za maturu? 
Koju boju haljine ste vi odabrali?

4 komentara:

  1. Draga, svaka cast za ovakvo lijepo djelo! Fotke sa mature su ti divne, kao i sminka i sve ostalo :) ono sto ja mogu preporuciti djevojkama (koje su iskusnije u sminkanju) je da za tih 50Km sto bi potrosile na sminkanje kupe kvalitetniji puder, maskaru, trepavice i sl.. Jer ce to moci koristiti duze vremena a sigurna sam da ce uraditi prirodniji, njezniji izgled nego sminkerica u salonu kojoj je cilj da zaradi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) da to je odlicna preporuka za djevojke... Moje sminkanje je kostalo 70 KM a za te pare sam mogla kupiti brdo sminke :) al svi racunaju da je matura samo jednom i da nema veze ako se potrosi za taj dan :) i sigurna sam da neke sminkerice rade to samo da zarade i da ne vode racuna o tome sta nekome odgovara sto je zalosno :/

      Izbriši
  2. Divan post!Slike sa mature prelepe...
    Super ti je blog,prijavila sam se,ako mozes pogledaj i ti moj i mozda i ti mene zaprati 😊
    queens_beautycorner000.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti mnogo :D rado cu posjetiti tvoj blog :D

      Izbriši