ponedjeljak, 25. travnja 2016.

Matching Manicures- Delicate Print


Dragi moji u današnjem postu vam donosim još jednu usklađenu manikuru a ovaj put sa temom Delicate Print. Ovo je za mene bio lak izazov jer imam jednu pločicu sa Born Pretty Stora sa uzorkom koji je meni baš trebao.

Za ovu manikuru inspiraciju sam pronašla u jednoj kraljevskoj haljini u tirkiznoj boji koja je meni jedna od najdražih boja. Volim velike i svečane haljine a kako se bliže mature pripremam vam nekoliko postova kako da se pripremite za vaš veliki dan. Također želim da pomognem djevojkama koje nisu u finansijskoj mogućnosti da priušte sebi šminkanje za maturu ali o tome ćete više moći čitati kroz nekoliko dana. Ukoliko poznajete neku osobu kojoj bi besplatno šminkanje mnogo pomoglo ili ukoliko ste vi ta osoba pratite moje objave na FB stranici kako bi bili u toku. 

Za ovu manikutu sam koristila Eveline 8in1 total action kao bazu da ojačam moje nokte, a kada se baza osušila nanijela sam na sve nokte po 1 sloj bijelog Essence the gel nail polish osim na prstenjak na koji sam nanijela 2 sloja istog laka. Potom sam nalakirala nokte sa Miss Sporty 544 lakom osim naravno prstenjaka koji treba da ostane u bijeloj boji. Na sve nokte sam nanijela prvo bijeli lak kako bi ovaj tirkizni više se istakao. Dok su se lakovi sušili ja sam pripremala moju pločicu za pečatiranje, to je stara pločica sa BPS koja više nije u prodaji ali ima nekoliko slićnih pa ćak i boljih koje bih ja radije koristila a njih možete pronaći OVDJE.

Sa tirkiznim lakom sam napravila print za prstenjak i pečatirala pri samom vrhu prstenjaka, a na ostatak sam radila isto to samo sa bijelim lakom. Dodala sam po 3 tačkice na svaki prst i cijelu manikuru završila sa 2 sloja bezbojnog Essence the gel nail polish.

Ukoliko vam se nešto dopada sa Born Preety Store-a i želite obaviti kupovinu možete iskoristiti moj kod RACT10 za 10% popusta.

Za ovu manikuru sam koristila:
-Eveline 8in1 total action,
-Essence the gel nail polish 33 wild white ways,
- Miss Sporty lak za nokte 544,
-Essence the gel nail polish 01 absolute pure,
-BPS pločica za pečatiranje BPL11,
-tačkalica,
- ovnak kosi kist (za odstanjivanje laka sa zanoktica).





Da li volite pečatirati svoje nokte? 
Da li naručujete i iskorištavete kodove pri kupovini na internetu?

Pogledajte manikure i drugih djevojaka :)

Broj komentara: 12:

  1. Boje koje si koristila su predivne, noktici su divni a fotke za svaku pohvalu <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Veoma nežno i suptilno. Sviđa mi se.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti Vedrana :D takvu manikuru sam i zeljela :D

      Izbriši
  3. Pogledajte moj blog http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zdravo Ajla :) drago mi je sto si se pridruzila blogosferi ali zelim da ti ukazem na neke greske koje pravis pri samom pocetku svoj blogovanja. Kao prvo vidjela sam tvoj komentar na mom blog postu i on je izgledao ovako : Pogledajte moj blog http://herecomesajla.blogspot.ba. Nije lijepo komentarisati na takav nacin gdje zelis ''odvuci'' publiku sa nekog bloga jer tim postupkom ne stvaras prijateljstvo sa drugim blogericama sto je veoma vazno u ovom poslu. Ja ne smatram da je to bila tvoja namjera i znam da moji citaoci ukoliko im se nesto dopada ce se vratiti da opet citaju moje postove, ali nisu sve blogerice takvog misljenja. Puno bi ljepse bilo da si procitala post koji sam ja napisala i komentarisala vezano za taj post i kao p.s. navela ime svog bloga koji bih ja rado posjetila. Posvetila sam cijeli jedan post o tome kako pomoci blogerima pa ga mozes potraziti na mom blogu. Takodje primjetila sam da ne odgovaras na neke komentare na tvom blogu, ne znam da li zato sto ne zelis ili ne vidis zato ti predlazem da ukljucis odobravanje komentara kako bi imala uvid u svaki od njih. To je sastavni dio tvog posla :) Nadam se da si shvatila ovo kao moj dobronamjeran komentar i da ces neke stvari primjeniti radi tvog boljeg blogovanja :)

      Izbriši
  4. prekrasna je, odgovara temi i jako mi se sviđa

    OdgovoriIzbriši
  5. Lijepa ti je manikura i baš mi se sviđa kombinacija boja. :)Odgovor na tvoje pitanje, volim pečatirat nokte, iako sam potpuno nova u tome i još uvijek nemam pravu opremu, ali mislim da s onim kaj imam, radim dobar posao. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam ni ja bas bogata sto se tice opreme ali polako skupljam i obogacujem moju kolekciju jer je puno lakse odraditi odredjene manikure a i zabavno je :D hvala ti mnogo :D

      Izbriši