petak, 1. travnja 2016.

Favoriti za mart =)


Kako se mart završio odlučila sam da vam pokažem moje favorite za taj mjesec. Odabrala sam sve proizvode koje sam najviše koristila i koji mi se dopadaju.
Ovaj post ću podjeliti na 3 dijela, tačnije na lice, tijelo i zanimljivosti. Odmah želim da kažem da se u ovom postu nalaze neki proizvodi koji su mi poklonjeni u svrhu recenzije ali samim time što su poklonjeni ne znaći da su zbog toga u mojim favoritima. Pa da počnemo :)

LICE- FACE

Za njegu moje kože lica ne koristim dosta proizvoda ali koristim kvalitetne proizvode. Za noćnu hidrataciju lica koristim Queen Odelia Night Cream i po meni je ovo jedna od najboljih noćnih krema koje sam ja probala. Noću odradi sav posao tako da je cijeli dan spremna za nove pobjede. Više o ovoj kremi možete pronaći u ovom postu. Pored noćne kreme koristim i Les soins Bio Secret d'immortelle lifting and densifying Cream na određenim djelovima lica. Kako bih svoje lice pripremila za šminkanje koristim Queen Odelia Facial Serum koji moju kožu čini mekanom i savršenom za daljnje korake. O serumu za lice možete čitati u ovom postu.


Kada sam pripremila lice počinjem sa šminkanjem. Prvo koristim moj omiljeni puder a to je Maybelline Affinitone za sve tipove kože u nijansi 03 light sand beige. Ovo je proizvod koji nikada ne mjenjam i uvijek imam neku bočicu viška da se nađe :D Mogli ste ga vidjeti u postu za New In a svakako će dobiti i svojih 5 minuta na ovom blogu u nekom od sljedećih postova. Što se tiće pudera u kamenu ja koristim 2 a koji od njih ću da koristim zavisi od mog raspoloženja a nekada samo dohvatim onaj koji mi je pri ruci. Koristim Max Factor Creme Puff u nijansi 05 Translucent i ovo mi je 3. pakovanje koje sam kupila. Koristim još i Farmasi Let's MakeUp Pressed Powder u nijansi 05 natural a više o njemu možete pročitati u ovom postu. U martu kao bronzer sam najviše koristila L'oreal Glam Bronze La Terra u nijansi 01 portofino-leggero. Od kako sam počela sa korištenjem ovog bronzera svi drugi su pali u zaborav. Volim kako koži daje zdrav izgled jer sadrži sitne čestice glittera koje su gotovo neprimjetne ali čine cijeli izgled potpunim. Najdraža četkica za tečni i puder u kamenu je Ebelin četkica koju sam kupila u Njemačkoj i to je sve što znam o njoj jer sam bacila plastičnu abalažu :( pametna ja -_-' Četkica je kao što vidite sa 2 kraja , jedan za tečni puder i drugi za čvršće pudere.



Paleta koju sam najviše koristila je H&M Smokey Eyeshadows palata po imenu Smokey Desert. Sadrži 5 boja ali sa njima možete napraviti mnogo njihovim kombinovanjem. Sjene su sa glitterom ali na očima ne izgledaju napadno nego čine oko ''svježije''. Za nanošenje tih sjena koristila sam moj omiljeni Oriflame blending kistić koji je jako mekan, kvalitetan i lijepo blenda sjene. Kupila sam ga prije 2 godine i od tada ga redovno koristim i održavam. Moj omiljeni tuš za oči u martu je Eveline Celebrities Eyeliner jer ima preciznu četkicu i crn je i mat baš onako kako ja volim. Meni traje cijeli dan sve dok ne skinem šminku i jedina zamjerka je što ostavlja crne mrljice prilikom skidanja te je potrebno tome posvetiti više vremena.  Omiljena maskara o kojoj sam nekadvno pisala je p2 Dramatic Lashes Mascara u 010 black billion a više o maskari možete pročitati u ovom postu.


Za skidanje sve ove šminke koristila sam Balea odstranjivač vodootporne šminke za oči i Himalaya Herbals Deep Cleansing Milk za ostatak mog lica. Cijeli jedan post sam posvetila Baleinom odstranjivaču a više o njemu možete pročitati u ovom postu.

Najdraži proizvod za njegu usana je Maybelline Baby Lips Hydrate i ovo mi je 2. tubica balzama. Skoro sam ga potrošila  i sigurno ću kupiti opet ovakav isti jer lijepo njeguje moje ispucale usne. Najdraži karmin/balzam je Avon Pro to go lipstick u nijansi nude pink. Ovaj karmin mi se mnogo dopada jer je lagan, ima lijep miris i može se uvijek nositi na usnama zbog boje koju sam ja odabrala. Više o ovom karminu možete pročitati u ovom postu.


TIJELO- Body

Za njegu cijelog tijela sam najviše koristila Dove go fresh Body Lotion sa narom koji ima predivan i osvježavajući miris. Kada koristim ovaj losion moja koža je mekana i mirisna tokom cijelog dana. Prije sam imala sa pistacijama i on mi je bio favorit ali ga je lagano nar pomakao sa trona. U njezi ruku mi je mnogo pomogla Queen Odelia Hand Cream u verziji Fantasy. Ja volim da mažem ruke kada god sam u prilici, onda kad treba i kada ne treba. Probala sam dosta krema za ruke ali niti jedna nije ovako mirisna i njegujuća kao ova. Za njegu stopala koristila sam Himalaya Herbals Foot Care Cream koja mi je jako potrebna nakon svih onih zimskih dana. Moja stopala su sada mekana, glatka i spremna za ljetnu obuću :D Moj najdraži dezodoranz tokom svih ovih godina je Nivea Invisible for Black & White jer je kvalitetan, ima lijep i nježan miris i ne ostavlja mrlje na odjeći što je meni veoma bitno.


Omiljeni parbem je Katty Perry Killer Queen koji sam dobila za 21. rođendan od dečka. Volim da ga koristim jer je poklon meni drage osobe a i volim ovakve parfeme. Parfem je sladak i ima voćni miris. Pored Niveinog dezodoransa koristim i Balea Deo roll-on Dry. On mi traje baš dugo, kupila sam ga prije 3-4 mjeseca i rok trajanja mu je još 2 godine što je super mada ću ga potrošiti do ljeta sigurno.




Veliki sam ljubitelj lakova i lijepih manikura. U mojoj kolekciji imam preko 100 lakova za nokte ali najviše sam koristila ovih 5 lakova. Za jačanje sam koristila Eveline 8in1 i ovo mi je 2. bočica ovog laka. Volim da ga koristim samostalno ili kao podloga drugim lakovima. U svim mojim manikurama sam koristila omiljeni bijeli lak a to je Flomar Supermatte M103. Kada nisam znala što da nosim na noktima onda sam uvijek lakirala Eveline minimax lak u broju 688 jer je to klasična crvena boja a crveni nokti uvijek lijepo izgledaju. Koristila sam još Flomar 423 i Farmasi 140 lakove jer su veoma kvalitetni i postojani, lijepe su i nježne boje.


ZANIMLJIVOSTI- curiosities

U mjesecu martu sam pročitala jednu divnu knjigu koja se zove Anna u haljini od krvi (Kendare Blake). Dugo sam bila u potrazi za ovom knjigom jer sam je prije određenog vremena vidjela u Konzumu gdje se mogla kupiti ali se nažalost  rasprodala kada sam željela da je kupim. Kada sam je napokon ugledala znala sam da je vodim kući :D Knjiga je horor koji je prožet ljubavnom pričom a meni se baš dopala zbog te tematike. Pročitala sam je u jednom dahu i u potrazi sam za slićnim knjigama pa ukoliko znate neke molim vas da mi napišete u komentarima.

Kako bih stigla da obavim sve na vrijeme i kako bih organizovala moje obaveze pomogao mi je Ženski rokovnik 2016 koji je po meni najbolji do sada. Veliki sam fan organizatora i rokovnika jer volim da zapisujem svašta. Aplikacija koju sam najviše koristila je zapravo nova igrica sestara Jenner Kendall & Kylie. Nisam fan K porodice i njihove ideologije ali mi se dopala ova igrica. Igrica ima lijepu grafiku i zabavna je.


Koji su vaši najdraži proizvodi u mjesecu martu?
Da li koristimo iste proizvode?

Broj komentara: 10:

  1. Mnogo favorita imas za mart. Bas cu traziti tu knjigu da procitam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni se mnogo dopala knjiga :D inace sam ljubitelj horora :D

      Izbriši
  2. Svidjaju mi se favoriti. :) Ja volim Eveline lakove, jer su jako postojani. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja za sada imam ovaj crveni samo :D voljela bih da imam jos jer su bas kvalitetni, slazem se sa tobom :D

      Izbriši
  3. Jako lepa gomila favorita, dopada mi se većina proizvoda :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kada sam pocela da pisem favorite nisam mogla da izostavim i ovo i ovo i ovo, tako da se svasta nakupilo :D sljedeci put cu pokusati da smanjim broj proizvoda :D

      Izbriši
  4. Wooow koliko favorita, ali vjerujem da su svi voljeni :D
    Imam ovaj Farmasi puder i ok mi je, eveline tus sam voljela (iako tis rijetko koristim jer nemam vremena da se bavim izvlacenjem preciznih linija, a lijena za vjezbati), a bez eveline 8u1 ne zelim nikad ostati! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su nokti postali katastrofa i dosta su pucali zbog koristenja dosta lakova,cestih manikura i acetona ali polako ih vracam u normalu bas uz Eveline 8in1 i to mi bas pomaze :D

      Izbriši
  5. Puno lijepih favoriti, meni je isto odličan Maybelline Affintone puder :)

    candymakeupgirl.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja ga koristim godinama i nekako mi najvise prija od svih koje sam probala :D

      rado cu posjetiti tvoj blog :D

      Izbriši