ponedjeljak, 11. travnja 2016.

Ebelin- Lila Beauty Blender


Kada sam išla u kupovinu prije 8.marta u dm napokon sam ugledala Ebelin beauty blender koji sam dugo željela. Jedno vrijeme ga je bilo nemoguće za naći u dm prodavnicama i u trenutku moje kupovine bila su samo 2. Od kako sam kupila ovaj blender sve moje četkice sam ostavila po strani. Ukoliko želite ovakav blender obavezno nastavite čitati recenziju.

Kako sam već rekla u ovom postu Ebelin beauty blender sam kupila u dm-u po cijeni 5,95 KM. Prije sam viđala rozu verziju ovih blendera ali meni je ljepša i draža ljubičasta verzija. Osim toga što volim tu boju smatram i da je bolja tamnija boja beauty blendera jer se lakše vide mrlje pudera, te na osnovu toga možete znati koliko dugo da ga perete i da li ste ga dovoljno dobro oprali.


Ebelin beauty blender je upakovan u plastičnu ambalažu sa poklopcima na oba kraja. Ovu plastiku nisam bacila jer ukoliko putujem ili mi je potrebno da se šminkam van kuće lako ga je transportovati u njoj a da vam ne leta po neseseru.


Kada prvi put otvorite ambalažu ne osjeti se neki sprecifičan miris koji može da vam smeta. Spužvica miriši na novo i drago mi je jer nema ružan miris zbog toga što smrdljivu spužvicu sigurno ne bih koristila za lice. Nova spužvica je malo tvrđa ali kada je pokvasite onda je mekana kao oblak :)
Spužvica ima jajast oblik sa zašiljenim vrhom koji omogućava lakše nanošenje odabranog proizvoda na teže dostupna mjesta.



Ukoliko niste znali, da bi ova supužvica obavljala svoj posao, samo je potrebno nakvasiti je. Ja koristim mlaku vodu kako bi je pripremila za nanošenje pudera i nekoliko puta je namočim i iscjedim kako bi spužva dobila potpunu veličinu. Na slici iznad možete vidjeti da spužva ne može da stane u ambalažu jer je namočena. Namočena spužvica je mekša i veća u odnosu na suhu. Vaša spužvica za upotrebu ne treba da bude ni pre suha ni previše vlažna, morate da pronađete sredinu a taj osjećaj se stekne vremenom.


Na samom dnu spužvice nalaze se 3 male rupice koje omogućavaju strujanje zraka kroz spužvicu, time i lakše sušenje i ispiranje. Ja uglavnom ne koristim dno spužve već koristim bočne strane a samo dno ostavljam za moje prstiće. Puder nanosim spužvom tako što nanesem nekoliko kapljica pudera na lice a zatim blenderom ravnomjerno tapkam i stvaram savršen izgled pudera na licu. Uz pomoć ovog čuda nikada više nećete imati osjećaj teškog pudera na licu. Puder će biti ujednaćen, blistav, te će vaše lice izgledati zdravije. Blender koristim za puder, korektor i konturisanje lica.


Kada završite sa svojim šminkanjem potrebno je i oprati vašu voljenu spužvicu. Ja sam imala dosta problema sa ovom fazom jer nisam mogla pronaći dovoljno dobro sredstvo koje će isprati sav puder iz moje spužve i koji neće pjeniti kao lud. Na ambalaži piše da se spužvica pere toplom vodom i blagim sapunom. Pokušala sam sa Baleinim sapunom i on pjeni kao lud a o ispiranju pudera da ne pričam. Onda sam malo čitala po internetu i drugi put spužvicu oprala baby šamponom, opet isto. Na kraju sam odlučila isprobati Denk mit sapun za otklanjanje mrlja i on je ispunio sva moja očekivanja. Sav puder se super ispirao a sapun ne pjeni mnogo. Od kako koristim ovaj sapun moja spužvica je uvijek čista i mirišljava te vam preporučujem taj proizvod. Ovaj sapun možete kupiti u dm-u po cijeni od 1,30 KM. Ja moju spužvicu uvijek operem nakon korištenja jer je tada najlakše, puder vam se ne stvrdne i ne osuši. Samim stiskanjem možete znati da li vam se sapunica zadržava u centru spužvice i da li je potrebno dodatno ispiranje. To postižete tako što spužvicu prinesete uhu i polako je stišćete. Ukoliko čujete pucketanje to je znak da vaša spužvica sadrži sapunicu, ali i taj zvuk se lako može zamjeniti sa zvukom vraćanja spužvice u prvobitno stanje te je potrebno stvoriti osjećaj i potrebno dobro poznavati vašu spužvicu.


Prilikom svih ovih pokušaja pranja spužvice ja sam je uništila. Prilikom jednog pranja toliko sam bila iznervirana neuspjehom ispiranja pjene da sam jedan kraj uvrtala na jednu stranu a drugi kraj na drugu te skoro otkinula trećinu spužvice. Sada imam spužvicu sa većim razderom na jednoj strani. Taj razder meni ne smeta jer je još uvijek mogu upotrebljavati na drugoj strani sve dok ne kupim drugi, što će biti uskoro. Kako sam napravila tu razderotinu samim tim sam mogla da vidim unutrašnjost spužvice i da li se puder zadržava u njoj. Te vam mogu reći da dok ga koristim puder i ne dospije do samog centra spužvice već je tu negdje na površini. Ovim mojim postupkom ne želim da kažem da je spužvica loša i nekvalitetna već da je to bila moja greška.


Ja sam veoma zadovoljna ovim blenderom i sigurna sam da ću ga još dugo koristiti. Voljela bih da kupim i orginalnu verziju spužvice čisto kako bih mogla da ih uporedim, ali smatram da za ove lako potrošive stvari ne treba bacati pare. Lakše je kupiti ovih više i koristiti ih pravilno nego 1 orginalni koji će trajati isto koliko i kopija. Nadam se da razumijete šta želim da kažem.

Da li koristite Ebelin Beauty Blender ili planirate kupovinu istog?
Koje sredstvo za pranje koristite?

Broj komentara: 6:

  1. Relativno skoro sam kupila bas ovaj sundjercic, i slazem se sa svim sto ste naveli! Zaista zgodna stvarcica. Ja svoj sundjercic perem prirodnim sapunom na bazi ulja, (zaboravila sam tacan sastav a bacila sam ambalazu), i super mi radi posao. Sam sapun nema skoro mikakav miris, ne sadrzi parfeme ili neke dodatke. Ne peni mnogo, taman koliko treba da otkloni necistoce.Nakon svakog koriscenja mi je sundjercic savrseno cist, ili mi barem deluje da jeste posto otkloni bas sve fleke :) A ljubicasta mi je i medju omiljenim bojama, tako da sam prezadovoljna ovim vrlo pristupacnim proizvodom :) Odlicna recenzija!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti mnogo :) sigurna sam da nisi pozalila radi kupovine ove divne spuzvice :D ja cu ga vjerovatno koristiti jos dugo,dugo :D

      Izbriši
  2. Ja ovaj vec dugo zelim probati. Imam Oriflame koji je duplo jeftiniji i nekako smatram da zaista nema smisla bacati novac na skupi beauty blender jer ce za par mjeseci biti neiskoristiv :)
    Slazem se sa vecinom sto si napisala :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ne moze se koristiti jedan do beskonacnosti. Ovi jeftiniji dobro obavljaju posao sigurna sam kao i skuplji :)

      Izbriši
  3. http://urbanlifemonique.blogspot.ch/ Beauty blender je super stvar ja sam uzela isto u dm-u ali onaj manji :) ako želiš zaprati moj blog

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je super ovaj veliki i nekako mi ti mali nisu potrebni jer uspijem sve to da odradim sa velikom spuzvicom :D mozda bih kupila samo radi isprobavanja i znatizelje :D rado cu pratiti tvoj blog ;)

      Izbriši