utorak, 22. ožujka 2016.

Queen Odelia- Night Cream, Facial Serum i Hand Cream


Nedavno sam ostvarila saradnju sa jednim izraelskim brendom po imenu Queen Odelia. Mnogo mi je drago da postoje ljudi kao što su Barak i Ora jer daju sve od sebe da saradnja bude što bolja i da bude na duže staze.

 U početku sam bila dosta skeptićna po pitanju ovog brenda jer su novi na tržištu te imaju mali proj proizvoda i pratilaca na facebooku ali sam brzo promjenila svoje mišljenje,a u nastavku pročitajte i zašto. Ja sam na recenziju dobila Night Cream, Facial Serum i Hand Cream i ne znam od kojeg proizvoda prvo da počnem zato vam donosim kratki tekst o Queen Odelia brendu.

Queen Odelia je luksuzni brend iz Izraela koji svoje proizvode pravi od biljke koja se zove Prickly Pear. Zapravo radi se o kaktusu koji može da preživi veliku sušu. Sjemenke ovog kaktusa sadrže dragocjena ulja koja se nalaze u sastavu ovih proizvoda. Ulje kaktusa sadrži veliku kolićinu vitamina E (tokoferola) i esencijalne masne kiseline (Omega 6). Ulje ovog kaktusa je jedno od najskupljih u svijetu.  Sam naziv Queen Odelia je nastao kao inspiracija po imenu magičnog cvijeta Queen of the Night a Odelia ima značenje Božijeg dara.

Po samom izgledu ovih preparata može se reći da je luksuzan brend i da daju veliku pažnju svim sitnicama. Za vas imam i odličan kupon kod o kojem ću pisati više na kraju posta. Želim još da vam napišem da je moja koža mjesovita, masnija T zona i normalni do suhi obrazi kako bi mogli da uporedite da li bi odgovarala vašem tipu kože.

Queen Odelia- Night Cream - 52,00$



Noćna krema služi za hidrataciju kože i da koža zadržava svoju prirodnu vlažnost. Ona takođe služi za obnovu i protiv preranog starenja kože. Zaglađuje fine bore, koži pruža bogate hranjive tvari. Vraća koži elastičnost i zateže pore tokom noći. Noćnu kremu je super koristiti jer se vaša koža odmara i oporavlja tokom noći i apliciranjem noćne kreme ubrzavate taj proces.

Ja ovu kremu koristim od kako sam dobila proizvode za recenziju. Primjetila sam da je moja koža više hidratizirana i da ima zdrav izgled . Moji podočnjaci nisu više tako tamni i upadljivi. Krema me nije peckala za lice i nije izazvala probleme na njoj. Zapravo ova krema mi savršeno odgovara. Prvo na što sam pala kod ove noćne kreme je njena ambalaža koja je izrađena od tvrde zlatne plastike. Ambalaža je jednostavna a mnogo lijepa i efektna. Na ambalaži se nalazi i crnom bojom odštampan logo brenda te ime i količina proizvoda. Kada otvorite kremu u njoj se nalazi zaštitni poklopac koji sprijećava curenje kreme. Noćna krema je gušće konzistencije ali ne i guste kao što budu neke noćne kreme i izrazito je bijele boje. Ukoliko volite mirisne kreme kao i ja onda je ovaj proizvod pravi za vas. Ja znam nekoliko puta samo otvoriti i pomirisati ovu kremu jer je miris fantastičan. Krema se lako razmazuje na koži i potrebna je mala kolićina da prekrijete cijelo lice. Brzo se upija u kožu i ostavlja lijepi baršunasti trag za sobom.

Jedino što zamjeram ovoj kremici je to da jako peće za oči ukoliko slučajno nanesete kremu na njih. Dolazi u kolićini od 50ml. Rok trajanja je 12 mjeseci a ja vjerujem da ću ukoliko nastavim kremu koristiti svaku noć potrošiti je za 3-4 mjeseca. Proizvod nije testiran na životinjama i koristi se samo za vanjsku upotrebu.


Queen Odelia- Facial Serum - 60.00$



Ovo je prvi serum za lice koji sam ja koristila i veoma sam oduševljena. Ja ga koristim prije šminkanja u zamjenu za podlogu jer mi nekako matira kožu i dobro je pripremi za dalje šminkanje. Dolazi u takođe luksuznoj ambalaži od tvrde zlatne plastike na kojoj je isprintan crnim slovima logo brenda, naziv i kolićina proizvoda.

Poklopac dobro prijanja uz ostatak ambalaže tako da neće spadati ukoliko ga nosite u torbi. Ispod poklopca nalazi se bijela plastična pumpica. Meni pumpica malo koči tako da mogu istisnuti samo cijelu pumpicu tj. ne mogu dozirati. Meni to i ne smeta jer zapravo koristim samo tu 1 pumpicu za cijelo lice. Mnogo me zanimalo koliko proizvoda se nalazi u ambalaži tako da sam odvrnula pumpicu i zavirila. Time sam bolje i vidjela kako izgleda proizvod. Serum je bezbojan sa žutim i plavim mrvicama i ima gelastu konzistenciju. Kada se proivod istisne kroz pumpicu malo promjeni boju te ona bude bezbojna sa bisernim odsjajem vjerovatno jer se proizvod pomješa sa mrvicama. Takođe se u istisnutom serumu mogu naći sitne žute i plave mrvice ali se ona lijepo stope sa proizvodom na koži.

Miris mu je slićan kao i kod noćne kreme ali se zadržava kraće na koži. Serum se brzo upija i ostavlja baršunasti trag na koži. Ne izaziva mi probleme na koži i sigurna sam da ću ga koristiti sve dok ga ne potrošim. Jedina zamjerka kod ovog proizvoda je što kada vam ostane malo pri kraju proizvoda ne možete ga istisnuti sa pumpicom i na zidovima ostaje dosta proizvoda pa ga je potrebno protresti da se serum spusti na dno.

Dolazi u pakovanju od 30 ml i rok trajanja je kao i kod noćne kreme 12 mjeseci. Serum brže trošim nego kremu a i kolićina je manja. Proizvod nije testiran na životinjama i koristi se samo za vanjsku upotrebu.



Queen Odelia- Hand Cream Fantasy - 18.00$



Ja sam 100% sigurna da je ova krema moja najdraža krema za ruke. Isprobala sam mnogo krema za ruke jer volim da moje ruke budu mekane i mirisne. Nisam puno očekivala niti od jednog proizvoda ali svaki od njih me oduševio na svoj naćin.

Krema za ruke dolazi u klasičnoj ambalaži za ovakvu vrstu proizvoda. Bijela tubica izrađena od mekane plastike kako bi istiskanje proizvoda bilo što jednostavnije. Na ambalaži su isprintani logo brenda, naziv proizvoda, kolićina i ime kreme. Kremu nije bilo moguće istisnuti dok se ne odstrani zaštitna folija te to osigurava da je niko prije vas nije koristio. Krema je izrazito bijele boje, lako se razmazuje na koži i brzo upija a miris ostaje postojan nekoliko sati. Ruke nakon upotrebe ne ostaju masne te možete odmah nakon apliciranja obavljati daljnje obaveze. Moje ruke budu dosta suhe od acetona jer često lakiram nokte a ova krema mi pomaže svaki put da obnovim hidrataciju mojih ruku. Ja kremu koristim kada god mi padne na pamet a to je možda 2-3 puta dnevno. Nekada apliciram i samo 1 na dan sve zavisi od moje potrebe za kremom. Miris ove kreme je divan kao i kod svih ovih proizvoda. Ja sam na recenziju dobila kremu po imenu Fantasy a postoji još jedna verzija po imenu Lavender Vanilla Patchouli.

Dolazi u pakovanju od 120 ml i rok trajanja je 12 mjeseci kao i kod ostalih proizvoda. Proizvod nije testiran na životinjama i koristi se samo za vanjsku upotrebu.




Za vas sam osigurala i kupon kod mystique25 koji možete iskoristiti do 15.05.2016. tako da požurite ukoliko želite obaviti kupovinu u web shopu Queen Odelia. Iskorištavanjem ovog koda prilikom kupovine bilo kojeg Face Care proizvoda dobijate još jedan isti takav potpuno besplatno i dobijate besplatnu poštarinu. To znaći da 2 proizvoda dobijete po cijeni 1 + besplatna poštarina.


Proizvode koje možete kupiti sa ovim kodom pogledajte OVDJE

Ukoliko vam se dopada ova recenzija i Queen Odelia proizvodi obavezno lajkajte Queen Odelia facebook stranicu OVDJE :)

Trenutno na njihovoj fb stranici traje nagradna igra pa obavezno pogledajte i priključite se igri :)

2 komentara:

  1. Odusevila me tvoja recenzija! Jako je detaljno, sve je lijepo napisano sto mi se mnogo dopalo. Fotografije su takodje divne i drago mi je da ti se dopao ovaj brend, dosta djevojaka ih je hvalilo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja stvarno nisam puno ocekivala ali sam se zaljubila u ove proizvode koje sam dobila na recenziju :D jesu skupi ali cu sigurno napraviti zalihu ovog seruma jer uz kupon kod cu kupiti 2 po cijeni jednog :D hvala ti mnogo na komentaru :)

      Izbriši