srijeda, 30. ožujka 2016.

P2- Dramatic Lashes Mascara


Ja volim da moje trepavice budu guste,crne i izdužene a u tome mi pomaže P2 Dramatic Lashes Mascara. Ovu maskaru sam kupila u Njemačkoj u dm prodavnici a nisam sigurna gdje ih još ima kupiti. Ukoliko ugledate ovu maskaru obavezno je kupite jer nećete požaliti.

Maskara dolazi u lijepoj ambalaži koja je izrađena od tvrde plastike u zlatnoj boji. Kao i svaka maskara sastoji se od bočice i aplikatora. Na ambalaži je isprintan logo, naziv, količina i rok trajanja. Na vrhu same ambalaže tj. na čepu ugraviran je logo brenda. Ovo je maskara koja ima veliku četkicu i ja volim takvu vrstu aplikatora jer u nekoliko poteza nanesem maskaru . Aplikaror odnosno četkica je izrađena od silikona i ima mnogo iglica različitih veličina kako bi svaka vaša trepavica bila obuhvačena. Mojim trepavicama daje veliki volumen i podiže moje trepavice. Miris ove maskare je tipičan i nije neugodan. Maskara je srednje gustine i više ima gelast izgled. Boja je izrazito crna i ukoliko tržite maskaru koja će vam dati 100% crnu boju onda je ovo prava maskara za vas.


Ja maskaru nanesem u 1 sloju jer ne želim da mi izgledaju kao vještačke i smatram da je 1 sloj sasvim dovoljan. Sa istom četkicom nanosim maskaru i na gornje i na donje trepavice bez problema. Naravno nekada mi se desi da se ubrljam ali je maskaru lako ukloniti štapićem za uši ili korektorom. Moja maskara je obična tj. nije vodootporna te se od nje ne može puno očekivati kada je u kontaktu sa vodom. Tokom dana se super drži i na kraju dana ima isti onaj izgled kao da je upravo nanešena. Na trepavicama se brzo suši ali svakako imate dosta vremena da lijepo oblikujete svoje trepavice bez bojazni da će se maskara brzo skoriti. Na aplikatoru se pojavljuje veća količina maskare ali to meni ne smeta je ja taj višak odstranim od rub ambalaže. Veća količina se javlja na početku i kraju četkice.


Maskara dolazi u količini od 12ml i rok trajanja je 6 mjeseci. Ja maskaru uvijek potrošim za oko 5-6 mjeseci i smatram da je maskaru bolje što prije potrošiti jer ona ipak dolazi u kontakt sa našim očima a oči su veoma osjetljive. Ova maskara je oftalmološki ispitana i može se upotrebljavati i prilikom korištenja kontaktnih sočiva za oči. Maskara sadrži kolagen. Moja maskara je u nijansi 010 black billion i može samo naći u toj nijansi. Nisam ljubitelj maskara u drugim bojama jer crne trepavice po meni izgledaju najbolje i najprivlačnije. Cijena ove maskare je oko 3€.


Koju maskaru vi koristite?
Da li ste probali neke od P2 proizvoda?

Broj komentara: 6:

  1. Divna je, od ambalaže do efekta. Dopada mi se. Volela bih kad bi i naši DM-ovi oplemenili ponudu P2 proizvodima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se mnogo dopadaju njihovi proizvodi a pogotovo lakovi koji su kvalitetni :D

      Izbriši
  2. Još uvijek ništa od P2 nisam probala!!! :D

    Jako mi se dopada efekat...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moje trepavice nisu ni u pola duge kao sto su na slici :D maskara bas radi svoj posao :D

      Izbriši
  3. Mislim da je jedan potez cak i dovoljan, efekat je odlican, dopada mi se ova maskara :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. po meni je odlicna ova maskara :D voljela bih da kupim jos jednu jer od viska glava ne boli :P

      Izbriši