utorak, 8. ožujka 2016.

Balea vodootporni odstranjivač šminke za oči


Drage dame, prvo želim da vam poželim sretan 8.mart. Ovo je naš dan i treba uvijek da se častimo i proslavljamo ga.  Dobitnica Himalaya Herbals poklon paketa za 8.mart nalazi se na kraju posta.

Kada sam vas pitala o čemu bi najviše voljeli čitati iz mog januarskog i februarskog new in-a najviše glasova je pokupio Balea vodootporni odstranjivač sminke. Ovo je proizvod koji je moj favorit za skidanje šminke i koji svakodnevno koristim. Prvi put sam ga kupila kada je i došao u dm i od tada obnavljam njegove zalihe.

Dolazi u malenoj i praktičnoj bočici veličine dlana, tačnije u količini od 100ml. Ambalaža je prozirna tako da uvijek možete vidjeti koliko ste proizvoda potrošili. Čep je bijele boje i dobro pijanja uz ostatak bočice tako da iz njega ne curi tečnost.

Tečnost je podjeljenja u 2 faze, tačnije vodenu i uljnu fazu. Vodena faza je tamno plave boje a uljna faza je providna sa blagom zamučenošću. Kako bi ovaj proizvod djelovao potrebno je da bočicu protresete prije upotreba kako bi se faze spojile. Nakon što se faze spoje dovoljno je nekoliko kapi nanijeti na vaticu da bi djelovanje bilo efikasno. Proizvod ima hemijski miris koji brzo ispari i ne zadržava se na koži. Vatice ostavim nekoliko sekundi na zatvorenim očima kako bi se šminka otopila te spala bez mehaničkog djelovanja. Ukoliko samo držanje vatice nije dovoljno onda uz nekoliko blagih pokreta možete otkloniti svoju šminku sa očiju. Ja uglavnom potrošim 2 vatice tj. po 1 za svako oko ako je to za dnevnu šminku, a ukoliko je moja šminka jača onda volim uzeti po još 1 vaticu za svako oko. Ne volim brisati sa prljavom vaticom pogotovo kada je riječ o očima a moje oči su veoma osjetljive te radije potrošim još malo proizvoda. Kada sam uvjerena da sam otklonila cijelu šminku sa očiju, otklonim i šminku sa cijelog lica Himalaya mlijekom za duboko čišćenje kože a potom lice isperem sa mlakom vodom. Nakon toga slijedi moja rutina čišćenja lica a o tome ću vam pisati neki drugi put.

Ovaj proizvod je za vodootpornu šminku ali ja ga koristim i kada nije u pitanju takva vrsta šminke jer odlično obavlja svoj posao. Ja ga potrošim za oko mjesec do dva ,a sve zavisi od vrste šminke. Na očima ostavlja mastan trag od ulja koji kožu čini mekšom a sadrži i provitamin B5 koji intenzivno hidratizira te čuva osjetljivo područje oko očiju. Tako koža ostaje  svježa i njegovana. Oftalmološki je i dermatološki ispitano.


Moj Balea odstranjivać šminke sam kupila u dm-u po cijeni od 3,40 KM. Pored ove verzije ima i odstranjivać koji nije za vodootpornu šminku i namjenjen je za oči takođe po cijeni od 3,40 KM. Postoje i Balea blaznice koje su već uronjene u tečnost za vodootpornu i običnu šminku po cijeni od 2,10 KM.

Ja sam probala nekoliko proizvoda od kojih je i Nivea odstranjivač vodootporne šminke ali bih se prije uvijek odlučila za Balea jer je jeftiniji a radi svoj posao koliko i Nivea odstranjivač.

Da li koristite Balea proizvode?
Koji Balea proizvod je vaš najdraži?

A sada prelazimo na onaj dio koji vas najviše interesuje, ali prije toga želim da vam se svima zahvalna na učestvovanju i očekujte još puno poklon paketa od Himalaya Herbals BiH u daljem blogovanju.

Dobitnica Himalaya Herbals poklon paketa je:
Jasmina Škoro Kajanija

Molim dobitnicu da mi se javi u inbox kako bi poklon stigao što prije, ukoliko se dobitnica ne javi u roku od 2 dana, birati će se nova dobitnica poklon paketa.

Broj komentara: 8:

  1. Nekad davno sam imala ovaj odstranjivac i bio mi je ok...ali negdje procitah da su mijenjali sastav i da vise nije tako dobar...ali nije skup pa ga vrijrdi kupiti :D
    A ja opcenito volim Balea proizvode...gelovi za tusiranje i mazalice su odlicni! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne znam to za sastav ali ja ga koristim odavno i kako mi je bio super u pocetku i sada je podjednako dobar :) postoji dosta skupljih proizvoda koji su namjenjeni istom ali sto trositi novac kada se isti ucinak ostvaruje i sa jeftinijim proizvodom :)

      Izbriši
  2. Volim Balea proizvode tako da ovaj moram probati. Za sada sam koristila essence odstranjivac, takodje vodootporni i dvofazni. Cestitam sretnoj dobitnici :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e vidis taj essence nikada nisam probala, mogla bih a i ne vjerujem da je nesto skup :D

      Izbriši
  3. Potrošila sam već nekoliko pakovanja, odličan mi je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja vise i ne brojim bocice :D to je nesto sto koristim odavno a i mislim da ga zadugo necu zamjeniti :D

      Izbriši
  4. Ja Garnier micelarnu nikako da potrošim,druge odstranjivače šminke ni probala nisam :D :D a voljela bih se posvetiti uljima i skidanju šminke sa uljima,

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja takodjer imam jednu micelarnu ali mi ona ne odklanja tako dobro sminku kao sto radi Balea tako da se ona samo vuce po kupatilu :D probaj jer nije skupo a i ne vjerujem da ces se razocarati :D

      Izbriši