četvrtak, 17. ožujka 2016.

AVON- Pro To Go Lipstick


U nedavnom new in-u koji sam vam prestavila našao se i Avon pro-to-go lipstick, za sada moj najdraži karmin. Ukoliko volite proizvode iz Avona sasvim sam sigurna da će vam se i ovaj svidjeti.
New in možete pogledati TU a u nastavku posta vam donosim detaljnu recenziju mog omiljenog karmina.


Avon pro to go je mnogo zanimljiv karmin zbog njegove ambalaže koja vam omogućava da sa jednom rukom otvorite i nanesete karmin bez problema. Ambalaža je izrađena od čvrste plastike crne boje i sa prednje strane je ugraviran naziv Avon. Desno od ugraviranog naziva nalazi se mehanizam uz pomoć kojeg se otvara karmin. Potreban je lagani pritisak kako bi pomakli dugme u smjeru prema gore i omogućili otvranje karmina. Ne trebate se bojati da će se karmin otvoriti u torbi zbog takvog mehanizma jer postoji sigurnosna zona oko 1 cm gdje se dugme može pomjerati a da ne dođe do otvaranja karmina. Prilikom podizanja dugmeta prvo se otvori poklopac koji je takođe od crne plastike a zatim se pojavi i metalni obruč karmina koji ga čini zaštićenim. Tek kada ste povukli dugme pri samom vrhu pojavi se karmin. Povlačenjem dugmeta prema gore podešavate visinu karmina.Po meni je ambalaža veoma zanimljiva i volim nekada da se igram sa otvaranjem i zatvaranjem karmina a kako je izrađen od čvrste platike nisam uspjela da ga uništim što me ćini veoma sretnom :)

Kada smo završili sa ambalažom prelazimo na onaj glavni dio a to je sam karmin. Moj pro to go lipstick je u nijansi nude pink a postoji još nekoliko nijansi.

Kada pogledate moju fotografiju i uporedite sa svim nijansama izgleda kao da imam nude peach ali boja u stvarnosti izgleda više ljubičasto-roza.Žao mi je što ne mogu da vam dočaram pravu boju ovog karmina zbog svjetlosti.Miris ovog karmina je klasična puderasta nota karmina sa vanilijom.Tekstura karmina je kremasta i u sebi sadrži sitne čestice sjaja. Boja je ljubičasto-roza a na mojim usnama izgleda kao blaga roza boja. To možete vidjeti na sljedećoj fotografiji. Ovaj karmin sam koristila u Valentine's Day-Angel makeup look-u koji možeze pogledati TU.
Karmin se zadržava nekoliko sati na usnama ,ukoliko konzumirate hranu i piće to trajenje će se smatnjiti baš zato što je karmin kremast. Meni fino njeguje usne i ne isušuje ih. Volim da ga nosim svaki dan jer prija mom licu i veoma mi se dopada boja ovog karmina. Lako se kombinuje uz ostale boje te nije težak na usnama. Ima SPF 15 što lagano štiti vaše usne od sunca, sadrži i vitamin E, ulje jojobe i beta karoten.


Dolazi u količini od 1,8 g i rok trajanja je 2 godine. Nigdje nisam uspjela pronaći detaljan sastav ovog proizvoda iz ne znam kojeg razloga. Kupila sam ga po cijeni od 9,95 KM. Po meni je ovo odličan karmin/balzam za osobe koje vole kremate i ne tako pigmentirane karmine. Ja bih voljela da imam još nekoliko boja.

Jedina zamjerka kod ovog proizvoda je što karmin dolazi u tanjem obliku nego što je normalni oblik te ga je lako slomiti ili pomjeriti prilikom nanošenja pogotovo zato što je kremast.


Da li koristite proizvode iz Avona?
Koji Avon proizvod je vaš najdraži?

4 komentara:

  1. Avon baza za senke definitivno najbolji proizvod..ruzeve od avona jos nisam probala ali se nadam da uskoro hocu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam imala nekoliko njihovih karmina i raznih kupki, ma svasta nesto i nikada se nisam razocarala :D imaju za svakoga po nesto :D a bazu za sjene bih rado voljela probati :D

      Izbriši
  2. Nijansa je jako lijepa, pravo proljetna :D

    OdgovoriIzbriši