srijeda, 1. ožujka 2017.

PUPA- Pretty Bunny MAKE UP KIT


Kada sam prvi put ugledala ovu divotu istog trenutka sam se zaljubila i pomislila kako nikada neću imati ništa ljepše u svojoj make up kolekciji. Ovaj slatki zeko nam dolazi iz PUPA kozmetike i ukoliko vas zanima što se nalazi unutra nastavite čitati ovaj post :)

Ovog malenog zeku sam dobila kao poklon (utješnu nagradu) od moje dvije sestre koje su bile na odmoru u Italiji  jer nisam išla sa njima. Mnogo su me obradovale sa svim poklonima ali ovaj zeko mi je bio nešto najljepše i najbolje. Dio je Princess Christmas LE kolekcije koja ima još mnogo zanimljivih stvarčica, a moj zeko je u broju 012(pink).

Iz PUPA kozmetike kažu: Koja princeza ne želi imati malog plišanog prijatelja za maziti? Zato tu nastupa PUPA Pretty Bunny! Dopusti da ovaj super slatki proizvod osvoji tvoje srce i otkrije svu nevjerovatnu šminku unutra.

Zeko je upakovan u sjajnu kartonsku ambalažu roza boje koja je lijepa i jednostavna. Na prednjoj strani nalazi se logo, izgled i ime proizvoda (zeke), te gramaža proizvoda. Na poleđini se nalazi slika otvorenog proizvoda, sastav i rok trajanja.

Kartonska ambalaža i nije toliko sprektakularna kada se uporedi sa samim zekom koji oduzima dah. Zeko je baby pink boje sa zlatnim detaljima (uši, nos i oči). Napravljen je od tvrde i kvalitetne plastike sa lijepim detaljima kao nitnama. Jako je zanimljivog izgleda jer podsjeća na oblik zeca, čemu doprinose i detalji. Na bočnoj strani nalazi se logo PUPA koji je zlatne boje.



A sada onaj najzanimljiviji dio... Što li je to unutra??

U unutrašnjosti se nalazi ukupno 11 mini proizvoda od kojih: 1- rumenilo, 1- baza za sjene, 5- sjena za oči, 4- sjaja za usne i  aplikator za sjene. 

Mini proizvodi su jako lijepo upakovani i ukomponovani u samu plastičnu ambalažu. Sjene su presovane tako da imaju izgled kao i plastična ambalaža, tj. nekog jastuka sa nitnama. Sjajevi za usne nemaju takav izgled, već su jednostavno ravni kao i baza za sjene. Rumenilo je presovano tako da na sebi ima kao ugravirano "Pupa Princess" što je jako lijep detalj.

U unutrašnjosti se nalazi i malo ogledalce koje vam,  kada ga zaokrenete, otkrije još jednu sjenu koja je i najveća ja mislim. Ukupna težina ovih mini proizvoda je 13,5g i imaju miris na vaniliju. Miris nije toliko intenzivan kako zna biti kod nekih proizvoda nego lijep i ugodan.




Nijanse sjena i sjajeva za usne su baš onakve kakve ja koristim za neki dnevni look, te su mi savršena kombinacija. Sve sjene imaju sitni glitter u sebi pa samim tim imaju sedefast finish. Pigmentacija im je srednje do izrazita u zavisnosti što koristite za nanošenje. Ja sam isprobala nanositi prstima i uz pomoć kista i razlika je vidljiva. Nanošenje prstima je mnogo bolje nego četkicom jer mi se čini kao da ona "pojede" sjenu. Aplikator koji se nalazi u samom pakovanju nisam koristila iz ne znam ni ja kojeg razloga, vjerovatno zato što svaki aplikator koji dođe uz proizvod ne služi ničemu.

Tekstura ovih sjenila je jako fina, lako se nanose na kapke i blendaju. Ja sam isprobala sa bazom koja dođe uz sjene ali i bez nje, te nema neke velike razlike. Sjene se ne truse i meni su trajale cijeli dan, tačnije od oko 10h do 23h, što je dug period ali su vremenom malo izblijedile (ništa strašno i značajno). Nisam primjetila da se nakupljaju u pregibu oka ali ja inače nemam problema sa tim.


Na slici iznad možete vidjeti koje se to boje nalaze u ovom make up kitu ali na žalost nemaju neka obilježja ili ime. Pa ću redom o njima kao na swatchu...

-Prva po redu je baby plava boja koja po malo odudara od cijele palete jer su sve sjene prirodnijih tonova. Težina ove sjene je 0,7g  te je ona jedna od 2 najmanje u ovom kitu.

- Druga po redu je svijetlo smeđa/bež sjena koja je odlična za pregib oka i za blendanje sa ostalim sjenama iz kolekcije. Njena gramaža je nešto veća i ima 1,7g što je i logičnije jer će se više upotrebljavati nego plava. Upravo ova sjena je meni i najdraža iz ovog kita.

-Sljedeća po redu je baby roza boja koja je i zadnja najmanja u ovom kitu što znaći da ima 0,7g. Ona je dosta svijetla i može se koristiti u malim količinama kao highlighter ili ispod obrva i za unutarnji ugao oka kako bi ga učinila blistavijim i otvorenijim.

- Četvrta sjena je jako slična onoj drugoj ali razlika je u tome što je mrvicu tamnija. Na fotografiji cijelog zeca ova sjena izgleda siva sa nekim primjesama smeđe ali je ona uistinu samo tamnija verzija sjene broj 2 a ima i istu težinu od 1,7g.

-Zadnja sjena je ujedno i najtamnija sjena koja je prava siva sa sitnim primjesama crnih čestica. Osim toga što je najtamnija ona je i najveća i sadrži 2,1g. Ja je koristim za vanjski ugao oka kada želim da potamnim malo taj dio.


Što se tiće sjajeva za usne ja ne volim da su oni ovako lako izloženi sjenama jer postoji mogućnost da sjene i prašina upadne u njih i za mene je to više neupotrebljivo. Nijanse su jako lijepe i kreću se od svijetlo roze sa izraženim glitterom 0,6g , breskvasto-roze nijanse 0,49g , izrazito roze 0,55g do pink 0,78g. Jako su ljepljive što i jeste tipično za lipgloss i postojani su na usnama ukoliko ništa ne jedete i ne pijete.

Lako se razmazuju tj. nanose a ja to radim uz pomoć kista jer su prstići malo nehigijenski. Ne prelaze preko rubova usana tj. ne razljevaju se. Što se tiće pigmentacije ona je poprilično dobra i tačno se vidi koja od ovih 4 sjaja ste stavili.

Rumenilo je baš pigmentisano i morate paziti koliko ćete zahvatiti četkicom. Boja je rozikasta sa blagom primjesom breskvaste boje  i sadrži veću kolićinu glittera. Tekstura je fina i proizvod ostavlja blagi svilenkasti osjećaj na licu. Lako se blenda i savršeno stapa sa puderom na licu. Daje prirodno rumenilo i zdraviji ten. Dolazi u kolićini od 2,7g.



Ovaj zeko dolazi u još nekoliko kombinacija a sve brojeve možete vidjeti na slici ispod. Meni je drago što sam dobila baš 012 na poklon jer drugi brojevi sadrže dosta jače boje koje ja i ne koristim.

Cijena ovog make up kita je oko 33 KM i sigurna sam da ukoliko tražite neki orginalni poklon i nešto što malo koja djevojka može da ima onda je to baš ovaj PUPA Pretty Bunny.

Rok trajanja za sjene je 6 mjeseci, rumenilo i bazu za sjene 12 mjeseci a za sjajeve 24 mjeseca.


SASTAV: Compact blush- talc, paraffinum liquidum(mineral oil), magnesium stearate, lanolin oil, parfum, bht, phenoxyetanol, sodium dehydroacetate, Eye Primer- aluminium starch octenysuccinate, ethylhexyl palmitate, octydodecanol, cera alba(beeswax), silica, cera microcristallina, polyethylene, c30-50 alcohols, tocopheryl acetate, ricinus communis seed oil, Compact Eye Shadow- talc, octydodecyl stearoyl stearate, dimethicone, isostearyl neopentanoate, magnesium stearate, bht, phenoxyethanol, sodium dehydrocetate, Lipp Gloss- polybutene, octydodecanol, vo/hexadecene coplymer, cera microcristillina, tocopheryl acetate, tocopherol, ascobryl palmitate, lechitin, citric acid, aroma(flavor), ethyl vanillin, polyethillene, ricinus comminis seed oil, phenoxyethanol.
Da li ste koristile PUPA kozmetiku?
Da li vam se dopada Pretty Bunny MAKE UP KIT?

Broj komentara: 6:

  1. Draga odlican blig,izvrstan pocela sam te pratiti pa bi voljela da uzvratis
    Do sada nisam koristila PUpa kozmetiky al nadam se da cu uskoro .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti mnogo na komentaru :* rado cu te zapratiti :D

      Izbriši
  2. Ovaj kit mi izgleda vrlo slatko i elegantno, ali bih sebi vjerojatno odabrala neki drugi proizvod od Pupe. :)

    Its Nina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slazem se sa tobom, da sam ja imala priliku da biram to bi sigurno bio drugi proizvod :)

      Izbriši