četvrtak, 16. veljače 2017.

AMAMA- piling sapun i anticelulitno ulje za masažu


Drage moje :)

Prošao je dug period od mog zadnjeg posta i pisanje mi je mnogo nedostajalo tako da sam od danas opet sa vama. Nedavno sam dobila divan zimski paketić od AMAMA KOZMETIKE koji sadrži anticelulitno ulje za masažu i piling sapun.
 Za početak želim da vam napisem nešto ukratko o AMAMA KOZMETICI ukoliko do sada niste upoznati sa ovim brendom. Naziv AMAMA asocira na nježnost i ljubav,a upravo ta nježnost je odlika svih naših proizvoda koji su rađeni bez ikakvih dodataka vještačkih materija ili konzervansa. Svi proizvodi su 100% prirodni. Originalni bh. brend AMAMA na tržištu postoji tek dvije godine, ali već je osvojio simpatije mnogobrojnih klijenata.

Ova divna kombinacija proizvoda je savršena za lagane pripreme za ljeto jer se svi tokom zime opustimo i manje vodimo računa o svom tijelu. Mnogo me obradovalo što oba proizvoda sadrže cimet jer ima odličan učinak kada je u pitanju ova grupa proizvoda.

Anticelulitno ulje za masažu

Ulje je pakovano u ambalažu od kvalitetne tvrde plastike i osigurano metalnim poklopcem. Obloženo je ukrasnom naljepnicom sa osnovnim informacijama i logom. Na poleđini ambalaže nalazi se uputstvo za upotrebu, sastav te rok upotrebe. Ovaj proizvod dolazi u količini od 100ml i sasvim je dovoljno da se može potrošiti u odnosu na rok trajanja koji je predviđen.


Aromatheraphy

Anticelulit ulje za masažu, cimet podstiče razgradnju celulita. Ubrzava cirkulaciju, regeneriše kožu, podstiće eliminaciju toksina i razmjenu materija.Opskrbljuje kožu vitaminima, mineralima i esencijalnim kiselinama.

Sastav: maslinovo ulje, suncokretovo ulje, ekstrakt cvjetova nevena i eterično ulje cimeta.

Upotreba: Kružnim pokretima ulje umasirati u željene dijelove tijela. Za svakodnevnu upotrebu.



Ja sam ovo ulje koristila nakon svakog tuširanja/kupanja tj. nakon upotrebe piling sapuna. Za ovakve proizvode potrebno je mnogo više vremena za testiranje nego kod drugih proizvoda jer rezultati nisu odma vidljivi. Tako da sam ovaj proizvod testirala gotovo mjesec dana i u potpunosti sam zadovoljna sa njihovim učinkom. Mnogo mi se dopada što se ulje lako razmazuje, brzo upija u kožu i ne ostavlja masne tragove na odječi ili predmetima koje slučajno dohvatim. Prilikom prvog dodira sa uljem, odmah sam ga morala pomirisati i upravo taj miris me kupio na prvu. Proizvod miriše na kombinaciju cimeta i maslinovog ulja. Na slici iznad možete vidjeti kako ulje izgleda kada se nanese na kožu. U ambalaži je blijedo žute boje, a na koži je gotovo bezbojan.

Ulje sam koristila pretežno u području butina,ali sam nekada mazala i cijele noge. Celulit se smanjio i prije  mjesec dana upotrebe i sigurna sam da ću nastaviti da ga koristim. Preporučila bih da uz korištenje ovakvih proizvoda, promjenite i prehranu radi bržeg postizanja rezultata. Ukoliko vas zanima moj plan prehrane pišite mi u komentare.

Cijena anticelulitnog ulje za masažu : 7,90 KM

Piling sapun- KAFA-CIMET-ČOKOLADA

Piling sapun je upakovan u jednostavnu ambalažu tj. celofan. Više bih voljela da je upakovan u neku malu kartonsku kutiju, radi estetike ali i radi toga što se manje može oštetiti u takvoj ambalaži. Sapun ima kasičan ovalan oblik sapuna, sa logom na samom sapunu.


Kombinacija ovih proizvoda (kafa,cimet,čokolada) potiče cirkulaciju te intenzivno djeluje na tvrdokorne naslage celulita, regenerišu i osvježavaju kožu. Kombinacija ovih sastojaka odlično uklanja mirise i ostavlja kožu iznimno glatkom i čistom. Kakao i kafa koži daju tonus i vrše blagi piling kože.

Sastav: maslinovo ulje, palmino ulje, suncokretovo ulje, eterično ulje cimeta, čokolada u prahu i zrnca kafe.

Napomena: sapun držati na suhoj, rešetkastoj podlozi.


Sapun je neodoljivog mirisa u kojem preovladava cimet. Sama zrnca kafe nisu vidljiva prije upotrebe dok se ne skine površinski sloj sapuna. Već nakon prve upotrebe zrnca kafe su bila vidljiva i grublja što je meni i potrebno ukoliko želim piling kože. Ovaj sapun ostavlja blagi smeđi trag sa dodirom vode ali se isto tako lako i ispire. Sa ovim sapunom sam vršila piling gotovo čitavog tijela prilikom tuširanja/kupanja. Sapun je za blagi do srednji piling kože ali osobe koje žele da se bas ''izgrebu'' ovo nije proizvod za njih.

Cijena piling sapuna: 5,00KM

I za kraj mogu da kažem da su Amama proizvodi kvalitetni, dobro obavljaju svoj posao, cjena je i više nego privlačna i rado bih koristila i druge proizvode i Amama linije.

Da li ste koristile neke proizvode iz AMAMA KOZMETIKE?

4 komentara:

  1. Nikada nisam koristila nista od ove kozmetike, zapravo prvi put cujem za njih :) nemam celulit ali ovaj sapun izgleda toliko dobro da se pitam da li je jestiv :D

    Tako ja to

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sapun bas izgleda a i podsjeca mirisom kao neka cokoladica :D da nisam znala sto je sigurno bih gricnula haha :D

      Izbriši
  2. Nisam nikad probala ovo ali deluje bas ukusno :D salim se ali bas volim sve sa mirisom cokolade :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. cokolada je ipak cokolada :D voljela bih probati i masazu sa topljenom cokoladom :D

      Izbriši