četvrtak, 9. ožujka 2017.

The best journey ever- Paris 2014


Pariz glavni grad ljubavi, svjetlosti, umjetnosti i mode. San svih zaljubljenih, umjetnika i gurmana. Grad-enciklopedija u kojem svaka ulica ima bar jednu zgradu koja se nalazi u nekom priručniku historije ili umjetnosti. Za francuze Pariz je centar svijeta, a za ostale stanovnike planeta- metropola svih metropola. Pariz je jedan od rijetkih gradova koji se može asocirati sa više od 10 riječi: Tour Eiffel, Champs Elysees, Moulin Rouge, Louvre, Seine L'Arc de Triomphe, Pigale, Montmartre, Disneyland....

Drage moje, dobrodošle u post posvećen mom najdražem putovanju sa mnoštvo slika i ljubavi prema gradu ljubavi... Ovo putovanje je bilo u 2014. godini ali meni i pored svih putovanja je ovo najdraže baš zbog toga što sam veliki zaljubljenik u ovaj grad. Još kao mala imala sam veliku želju za ovo putovanje i kada se to ostvarilo mojoj sreći nije bilo kraja. Putovala sam sa svoje 2 najbolje drugarice i pored Pariza obišle smo Minhen i Salzburg koji su također divni. Mislim da za ovaj post i Pariz u cjelosti riječi su suvišne te vas ostavljam da osjetite bar malo ljepote koju pruža ovaj grad, uživajte :)

Minhen






Pariz 

































Za fotke iz Salzburga smo bile toliko umorne da ih nažalost ima samo nekoliko.. Ovo putovanje me baš slomilo jer smo dugo putovali ali bih ga bez razmišljanja ponovila :)

Koje je vaše najdraže putovanje?
Da li imate neki grad koji bi voljeli posjetiti?


4 komentara:

  1. Mogu se pohvaliti, bez imalo lazne skromnosti, da sam posetila mnoge gradove sirom Evrope, ali onaj koji je defintiivno na mene ostavio najveci utisak, jeste upravo Pariz, tako da sam se zaista obradovala ovom postu! Fotografije su predivne, uspela si da nam docaras svu lepotu Francuske! Sjajn post, zaista, uzivala sam!

    Gotičarka

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti na komentaru :) svi gradovi Evrope su bas slicni ali nekako Pariz se izdvaja, mene jako privlaci i rado bih ga posjetila opet :D

      Izbriši
  2. Predivan post :) slike su bozanstvene <3 <3 <3

    OdgovoriIzbriši